4.jpg

» "1788" Black Angus

Grain-fed Black Angus beef uit Australie

http://www.frankiesameland.nl/uploads/images/ height=

Australië is 240 maal zo groot als Nederland en telt minder dan 22 miljoen inwoners, en heeft een Black Angus veestapel die meer koppen telt dan inwoners. Echter qua naam loopt het Australische Grain fed Angus beef wat achter in West Europa, ons inziens geheel onterecht. Australië heeft net als Noord Amerika een traditie op "grain fed beef" echter is minder bekend dan de Amerikaanse tegenhanger. het vlees heeft echter een groot voordeel op het Noord Amerikaanse vlees, word door de EU minder met belastingen en heffingen belast, dus gunstiger van prijs.

"Over 1788"

Het was 1788 toen kapitein Arthur Philip voet aan land zette in New South Wales, Australië. In zijn vloot nam hij zes koeien en een stier mee. Was het toeval of had hij toen al voorzien dat deze omgeving de ultieme omstandigheden biedt voor het houden van vee, met als resultaat vlees van hoogstaande kwaliteit. Onder het label ‘1788’ bieden wij Australisch grain fed en grass fed rundvlees aan van een uitzonderlijke kwaliteit voor de Gastronomie

"Het lekkerste rundvlees comes from down under"

"Graan gevoerd"

Voor een periode van 26 maanden graast het vee op de uitgestrekte vlaktes, waarna ze worden ondergebracht in een zogenaamde feedlot. Met een nauwkeurig samengesteld dieet met als hoofdbestanddeel graan, aangevuld met natuurlijke bestanddelen als gras en maïs wordt het vee minimaal 120 dagen afgemest. Dit speciale voedingspatroon zorgt voor een ‘vermarmering’ van het vlees, wat bijdraagt aan de superieure malsheid en rijke smaak. Een deel van de runderen wordt niet 120 maar maarliefst 200 dagen graangevoerd afgemest. Dit zorgt voor meer intramusculair vet waardoor een dichtere marmering wordt verkregen. Deze ‘top line’ is extra bijzonder doordat hiervoor alleen het smaakvolste ras, puur black angus rund, wordt gebruikt.

3 Gangen menu

Nederlands  

Voorjaarsmenu

Voorgerecht:

Carpaccio op Argerntijnse wijze

Met Huisgemaakte chimmichuri

of

Zalm bruchetta

Gerookte zalm, rode ui, kappers en mierikswortelsaus

Hoofdgerecht:

Argentijnse spiesjes

Met saus naar keuze

of

Gebakken Zalmfilet

Geserveerd met Hollandaise saus

Nagerecht:

Parfait & Amelander suikerbrood

Vanille parfait met in roomboter gebakken suikerbrood

of

Koffie of thee met Amelander Zwijgertje

€ 27,90

Frankie's Rib en Steakhouse